L'1 o el 8 d'octubre, dates més probables per al referèndum

Segons ha pogut saber TV3, la data més probable amb què treballa el govern és a principis d'octubre i la pregunta serà clara i binària

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana vinent, el govern anunciarà la data i la pregunta del referèndum. Segons ha pogut saber TV3, la data més probable amb què treballa el govern és a principis d'octubre i la pregunta serà clara i binària.

Al calendari, aprofitant l'embranzida de la Diada a favor del "sí", hi ha tres dates marcades (el 24 de setembre i l'1 i el 8 d'octubre).

 

El 24 de setembre, dia que Barcelona celebra la Mercè, no sembla el millor moment per convocar a les urnes. A més, el dia 25 també és festiu a la ciutat. Així que, segons fonts consultades per TV3, és més que probable que el referèndum se celebri un dels dos primers diumenges d'octubre, o l'1 o el 8.

Estat o país a la pregunta?

L'altra incògnita del referèndum és la pregunta. Hi ha el consens que ha de ser molt clara. En la línia "Vol que Catalunya sigui un estat independent?" Però aquí el debat se centra en la paraula "estat", que Esquerra  i CUP es decanten per substituir per  "república".

 

Algunes veus del PDeCAT són més partidàries d'utilitzar la paraula "país", expressió que Escòcia va utilitzar en el seu referèndum, i que seria, diuen,  més inclusiva i neutra que "república".

Acord solemne

L'acord es prendrà en una reunió de l'executiu i es vol donar solemnitat institucional a l'anunci.

Serà un acte col·legiat i molt semblant al que es va fer a Palau a l'abril, quan els alts càrrecs es van comprometre amb el referèndum.
El procés sobiranista s'encamina cap a la via unilateral i, a partir d'ara, s'haurà d'estar molt pendent de cada moviment que faci tant el govern català com l'espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut