Barcelona

L' In-Edit Beefeater homenatja Pennebaker i Hegedus, duet imprescindible en la història del documental musical

La vuitena edició del festival de cinema documental de Barcelona In-Edit Beefeater ret homenatge als cineastes D. A. Pennebaker i Chris Hegedus, duet imprescindible en la història del documental musical. A Pennebaker i Hegedus se'ls coneix pel seu estil discret, no intrusiu, en què les càmeres són meres espectadores. I és que ni dirigeixen l'acció cap a un guió preestablert ni fan entrevistes a la recerca d'informació.

Actualitzat
Amb només una càmera a la mà, D. A. Pennebaker i Chris Hegedus es converteixen en mers observadors de la realitat. Així doncs, tot el protagonisme de les seves peces recau en l'acció, no en els realitzadors. El resultat: un retrat honest de personatges reals.

El duet ha estat guardonat amb el premi D. W. Griffith al millor documental i té una nominació a l'Oscar pel documental "The war room", que recull el seguiment que van fer el 1994 de la primera campanya electoral presidencial de Bill Clinton. El seu últim treball, codirigit per Nick Doob i produït per HBO, "Elaine Stritch at Liberty", va rebre tres nominacions als premis Primetime Emmy.

In-Edit Beefeater, que ha comptat amb la presència de Pennebaker i Hegedus, projecta en una secció homenatge films essencials dels seus treballs amb la música com "Bob Dylan: Don't look back"; "Monterrey Pop" o "Ziggy Stardust and the spiders from Mars" i "101".



A més d'aquests títols, es podran veure fins al dia 7 a la Filmoteca de Catalunya altres títols que, en molts casos, no són de temàtica musical però sí indispensables en la filmografia de Pennebaker i Hegedus , com "Town Bloody Hall", "The war room", "Kings of Pastry" o "Coming Home".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut