El juny de 2013 es va fer al Camp Nou el primer Concert per la Llibertat organitzat per l'ANC
El juny de 2013 es va fer al Camp Nou el primer Concert per la Llibertat organitzat per l'ANC

L'ANC presenta un nou concert per tornar a omplir la caixa de solidaritat

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana posarà a la venda, a partir de demà, les entrades per al Concert per la Llibertat dels Presos Polítics que es farà el dissabte 2 de desembre a l'Estadi Lluís Companys de l'anella olímpica de Barcelona, que té una capacitat de 60.000 persones. Des de l'ANC, s'ha explicat que la idea és fer un concert molt dinàmic, que no durarà més de tres hores.

Els diners que es recaptin amb el concert es destinaran a la caixa de solidaritat que, fins ara, ha servit per pagar més de 3 milions d'euros en fiances i que actualment disposa d'1,5 milions. Diversos artistes ja han confirmat, a hores d'ara, que hi participaran. Són, entre d'altres, bandes històriques com Sopa de Cabra o Els Pets, i d'altres actuals com Oques Grasses o Els Amics de les Arts.

Aquesta nova iniciativa de l'ANC coincideix en el temps amb la crida que ha fet la Comissió de la Dignitat, anomenada "Música per la llibertat de Catalunya". Es tracta que els músics i els grups i les entitats musicals que s'hi adhereixin toquin, a cada concert que facin, una peça específica de música catalana en protesta per l'empresonament dels Jordis i de vuit consellers del govern Puigdemont.

De moment, ja han anunciat que s'han adherit a la iniciativa, entre d'altres, la Federació Catalana d'Entitats Corals i l'Associació Professional de Músics de Catalunya, MUSICAT. També la Confederació Sardanista de Catalunya, que ha explicat que tocarà "La Santa Espina" al final de totes les ballades que organitza.

Des de la Comissió de la Dignitat han denunciat, a més, que l'aplicació de l'article 155 ha comportat una aturada de moltes subvencions i programes destinats al foment de la cultura catalana.

També qualifiquen de "devastadors" els efectes de la intervenció del govern espanyol en l'àmbit de la memòria històrica, amb la interrupció del programa d'obertura de fosses comunes previst per aquest any i el programa d'identificació genètica de familiars de víctimes de franquisme, que ja s'havia engegat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut