València

Kylu, la primera beluga nascuda en captivitat d'Europa

L'oceanogràfic de València té trenta persones dedicades a cuidar la cria

RedaccióActualitzat

A l'oceonagràfic de València ha nascut la primera beluga en captivitat d'Europa i una de les dos úniques al món que ha aconseguit créixer. El medi natural de les belugues són el Cercle Polar Àrtic i estan en perill d'extinció.

 

 

És un nadó de dos mesos i li diuen Kylu. Es mou amb un somriure divertit. Està en plena muda. Quan perdi la pell, acabarà sent més blanc que la mare, la jove Yulka, de vint anys.

 

 

Yulka ha necessitat ajuda per alimentar la seva cria. Els cuidadors, com el Nico Issenjou -que és el responsable de l'àrea de l'Àrtic- han ideat un sistema de lactància artifical.

"Ens posem guants de làtex i amb una manega petita donem de menjar a la cria. Es fa tot de forma gairebé natural."

 

 

Són animals molt fràgils, necessiten estímuls físics i mentals. Tenen 30 persones dedicades en cos i ànima. Els cuidadors interactuen amb jocs, els acaronen, els parlen. Aconsegueixen una complicitat increïble.
 

"Amb jocs un munt de jocs. I carícies. Interacció. Sempre esperem que ell ens busqui de forma voluntària i, quan està demanant interacció, sempre hi som. Per això també necessitem molta gent per cuidar-lo."

 

 

El pare beluga té 50 anys, i, tot i que es comunica pels sons amb la cria, de moment, està una mica aïllat. Als mascles els costa aceptar les cries.
Kylu és un nom per votació del personal de l'oceanogràfic. La k de Kairo, el nom del pare. La y grega de Yulka, el de la mare, i Lu perquè va néixer el dia de la superlluna.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut