La multinacional va entrar en bancarrota el passat mes de gener. (Foto: Reuters)
Manhattan

Kodak aconsegueix una victòria parcial en el cas contra Apple

La multinacional fotogràfica, que es troba actualment en bancarrota, ha aconseguit una victòria parcial contra Apple en el cas d'unes patents d'un projecte en el qual les dues multinacionals van treballar juntes.

RedaccióActualitzat
La multinacional de fotografia Kodak ha aconseguit una victòria parcial per patents en el cas contra Apple. El jutge ha desestimat les reclamacions de propietat d'Apple de dues de les deu patents que els de Cupertino (l'empresa Apple) reclamaven com seves d'entre les 1.000 que Kodak planeja vendre com a part de la seva reestructuració després de la seva bancarrota declarada el passat mes de gener. Les dues patents que Apple reclama formen part d'un projecte en el qual les dues empreses van treballar conjuntament per a la creació de la camèra digial QuickTake.

Kodak reclamava que Apple estava violant els drets d'aquestes patents intentant reclamar-les com a seves abans de la subhasta i els acusen d'aquesta manera de voler boicotejar-ne la venda. Aquestes patents estan relacionades amb la captura, manipulació i distribució d'imatges digitals. La subhasta d'aquestes patents està prevista per al 8 d'agost.

El jutge del cas, Allan Gropper, ha decidit a favor de Kodak al·legant que el fabricant de l'iPhone hauria trigat massa a fer valer les seves pretensions per reclamar les patents.

Sobre el cas, la portaveu d'Apple, Kristin Huguet, no ha volgut fer comentaris. D'altra banda, la portaveu de Kodak, Stefanie Goodsell, ha dit que la companyia estava satisfeta amb la decisió.
Anar al contingut