Kim Jong Un, en la cerimònia en què ha estat entronitzat com a nou líder suprem de Corea del Nord
Kim Jong Un, en la cerimònia en què ha estat entronitzat com a nou líder suprem de Corea del Nord (Foto: Reuters)
Pyongyang

Kim Jong Un és entronitzat com a nou líder suprem de Corea del Nord i es posa fi a 13 dies de dol nacional

El fill petit de Kim Jong Il, Kim Jong Un, ha estat entronitzat com a nou líder suprem de Corea del Nord. En la cerimònia que tancava els dos dies de funerals per la mort del dictador, el cap de l'Estat en funcions, Kim Yong Nam, ha confirmat el seu relleu al capdavant del partit, de l'Estat i de l'exèrcit, i ha dit d'ell que ha heretat la intel·ligència, la capacitat de comandament, el caràcter, la moral i el coratge del seu pare.

RedaccióActualitzat
Ha estat a la plaça central de Pyongyang, la capital, on desenes de milers de persones, bàsicament membres de les forces armades, han participat en el memorial.

La televisió estatal ha mostrat repetidament en el balcó d'autoritats el nou home fort, Kim Jong Un, que no ha pres la paraula. El mateix president del país i altres alts càrrecs han elogiat Kim Jong Il, en una cerimònia que ha durat una hora i que s'ha tancat amb la interpretació de "La internacional" per part de l'orquestra militar i una vintena de salves.

A continuació, s'han fet tres minuts de silenci a tot el país, moment en què vaixells, tramvies i locomotores han fet sonar també les sirenes. D'aquesta manera s'han acabat 13 dies de dol nacional, decretats per la mort el 17 de desembre del cap del règim estalinista més hermètic del món.
Anar al contingut