Pyongyang

Kim Jong-un: "El míssil era un regal per als malparits nord-americans el 4 de Juliol"

Corea del Nord assegura que el seu nou míssil, amb capacitat per arribar a Alaska, pot portar caps nuclears, mentre que Washington reclama una resposta global, que podria decidir avui el Consell de Seguretat de l'ONU

Actualitzat

Escalada de tensió amb Corea del Nord. Pyongyang ha provat "amb èxit" el llançament d'un míssil intercontinental que podria portar un cap nuclear i arribar a qualsevol punt del món. Tant Washington com Seül han confirmat que el projectil era de llarg abast. Els Estats Units reclamen una resposta conjunta i ja s'ha convocat el Consell de Seguretat de l'ONU per a aquest vespre.

Mentrestant, Kim Jong-un continua amb les seves provocacions i ha etzibat que el llançament del míssil era "un regal per als malparits nord-americans en la diada nacional del 4 de Juliol". També ha assegurat que, després dels últims assajos, la confrontació entre Corea del Nord i els Estats Units ha entrat en la fase final. Informa que el projectil hauria arribat a una altura de 2.800 quilòmetres i hauria recorregut gairebé 1.000 quilòmetres durant 39 minuts fins a assolir l'objectiu, al mar del Japó.

Des de l'altra banda, els Estats Units demanen una resposta per a l'amenaça que suposa Corea del Nord, un cop confirmat que el míssil era de tipus balístic intercontinental. El secretari d'Estat nord-americà, Rex Tillerson, considera que el desenvolupament del programa nuclear de Pyongyang és una amenaça global i, per tant, la resposta també ha de ser global. Tillerson diu que Washington no acceptarà una Corea del Nord amb armes nuclears, tot i que, ha volgut especificar, aposta per una desnuclearització pacífica. Però el Pentàgon ja ha dit que està preparat per defensar els interessos dels Estats Units i els seus aliats.

De moment, nord-americans i sud-coreans han fet aquesta matinada assajos militars conjunts com a resposta al llançament nord-coreà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut