El cap d'estat de Corea del Nord, Kim Jong-un, aquest diumenge en el discurs de Cap d'Any
El cap d'estat de Corea del Nord, Kim Jong-un, aquest diumenge en el discurs de Cap d'Any
Pyong

Kim Jong-un: "A la meva taula sempre hi ha un botó nuclear"

El líder de Corea del Nord anuncia en el missatge de Cap d'Any que prioritzarà "la producció en massa de caps nuclears"

RedaccióActualitzat

El màxim dirigent de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha aprofitat el missatge de Cap d'Any per tornar a amenaçar els Estats Units, i anunciar que augmentarà els esforços en el programa nuclear:

"Tot el territori dels Estats Units es troba a l'abast de les nostres armes nuclears i a la meva taula sempre hi ha un botó nuclear. Aquesta és la realitat, no una amenaça. Aquest any hauríem de prioritzar la producció en massa de caps nuclears i míssils balístics per fer el desplegament operacional."

Kim Jong-un també ha reclamat als Estats Units i a Corea del Sud que deixin de fer maniobres conjuntes, que el líder nord-coreà considera una amenaça per al seu país.

Participació als Jocs Olímpics d'hivern

En el mateix missatge de Cap d'Any, però, Kim Jong-un ha fet un gest de distensió amb l'altra Corea: ha anunciat que està disposat a enviar una delegació als Jocs Olímpics d'hivern de Corea del Sud, que es faran al febrer:

"Els Jocs d'hivern que es faran a Corea del Sud seran una bona ocasió per al país. Sincerament creiem que els Jocs Olímpics seran un èxit. Estem preparats per adoptar diverses mesures, incloent-hi l'enviament d'una delegació. Els càrrecs de les dues Corees s'han de trobar urgentment per debatre aquesta possibilitat."

El govern de Seül ha donat la benvinguda a aquest anunci de Kim Jong-un, segons ha informat l'agència sud-coreana Yonhap.

 

Anar al contingut