Kilian Jornet després d'haver fet per segon cop el cim de l'Everest, ja al camp base avançat

Kilian Jornet torna a fer el cim de l'Everest per segona vegada

En una nova gesta de l'alpinisme català, Jornet ha tornat a pujar la muntanya sense oxigen i en 9 hores menys que diumenge passat

Actualitzat

Kilian Jornet torna a coronar l'Everest. És el segon cop que hi puja aquesta setmana. Ha fet cim sense necessitat d'oxigen i molt més ràpid que diumenge passat. Aquesta vegada, només ha trigat disset hores.

Jornet ha aconseguit aquest doblet en una doble lluita. A les dificultats tècniques de pujar la muntanya més alta de la Terra, el català hi ha afegit una lluita contra rellotge i contra una condició meteorològica de vent molt fort.

A les dificultats de fer el cim de la muntanya més alta del món, de 8.848 metres, s'hi afegeix el fet que era un dia molt ventós. En el moment de l'ascensió, es registraven cops de vent de més de 50 quilòmetres/hora.

 


Jornet ha repetit via i ha tornat a pujar per la cara nord. En aquesta segona ascensió, ha millorat el seu temps. Ha necessitat disset hores per anar del camp base avançat, a 6.500 metres, fins al cim de l'Everest i tornar al camp base, millorant el temps que va aconseguir diumenge passat.

L'alpinista nascut a Sabadell ja pensa en noves fites després d'aconseguir fer l'Everest dos cops en una setmana:

"Estic molt emocionat d'haver pogut fer cim altra vegada! Avui m'he trobat bé tot i que feia molt vent i m'ha costat força avançar. Fer dues vegades cim a l'Everest en una setmana i sense oxigen crec que estableix una nova línea de possibilitats en alpinisme i estic molt content d'haver-ho pogut dur a terme "

 

Tot i la proesa, Jornet s'ha quedat a 15 minuts del rècord de velocitat que Hans Kammerlander va establir el 1996 fent el mateix trajecte en 16 hores i 45 minuts. Kammerlander, però, ho va fer amb l'ajut d'oxigen.

La culminació d'un projecte

L'ascens per segona vegada a l'Everest en una setmana culmina el projecte que ha portat a terme Kilian Jornet els últims anys. Un projecte anomenat Summits of My Life, els cims de la meva vida.

Aquest projecte consisteix a batre el rècord d'ascens d'uns quants cims més emblemàtics de l'alpinisme mundial. No són necessàriament els cims més alts, però sí són muntanyes especials. És el cas del Mont Blanc, l'Aconcagua, el Cerví o el mateix Everest.

Pel repte de l'Everest, Jornet ha estat acompanyat de Sébastien Montaz-Rosset, guia de muntanya i videocamara de l'expedició.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut