Donetsk

Kíev i els prorussos s'acusen de ser els autors de l'atac a un troleibús amb tretze morts

L'acció també ha causat una vintena de ferits, tot just després que Kíev i Moscou han tancat un principi d'acord per retirar l'armament pesant del front

RedaccióActualitzat

El govern de Kíev i els rebels prorussos s'han tornat a acusar mútuament d'un atac contra civils que ha provocat la mort de tretze persones. Aquesta vegada ha estat l'impacte d'un projectil d'artilleria en un troleibús a Donetsk, a l'est del país, on s'han incrementat els episodis de violència als últims dies. L'explosió ha causat també una vintena de ferits.

Dimecres de la setmana passada van morir onze civils en un atac contra un autobús a Volnovakha. El govern ucraïnès i els rebels es van acusar mútuament de ser els responsables de l'acció. Avui s'ha repetit la història. El primer ministre, Arseni Iatseniuk, culpa els rebels alhora que Moscou en fa responsable les Forces Armades controlades per Kíev. El ministeri d'Afers Exteriors rus denuncia que l'atac és "una provocació greu" i "un crim contra la humanitat".

Mentrestant, les autoritats de Kíev han informat que a les últimes hores han mort deu soldats ucraïnesos a l'est del país. I avui mateix, els soldats ucraïnesos han abandonat l'aeroport de Donetsk després d'una setmana d'intensos combats amb els separatistes prorussos. Els rebels s'han fet forts en aquest aeroport, que ha quedat totalment destrossat.

Enmig d'aquesta escalada de la violència, Kíev i Moscou han tancat a les últimes hores un principi d'acord per retirar l'armament pesant del front. El govern rus i l'ucraïnès han acordat també rellançar les converses de pau, segons ha informat el govern alemany.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut