Les urnes electorals s'acumulen a Mombasa
Les urnes electorals s'acumulen (Foto:Reuters)
Nairobi

Kènia anul·la el recompte electrònic dels vots de les eleccions i el fa ara de manera manual

El recompte de vots de les eleccions de dilluns a Kènia s'haurà de repetir. El sistema electrònic milionari que el govern va comprar per a aquests comicis ha fallat i ara s'està fent el recompte de forma manual. Les dades provisionals situen al capdavant el viceprimer ministre, Uhuru Kenyatta, per davant de la candidatura del primer ministre, Raila Odinga, que ha assegurat que els resultats han estat adulterats.

RedaccióActualitzat
La Comissió Electoral Independent de Kènia ha tornat a començar des de zero el recompte de vots de les eleccions presidencials a causa dels problemes tècnics del costós sistema electrònic que les autoritats kenianes van adquirir per a aquesta ocasió. La comissió electoral ha decidit fer el recompte de vots de manera manual.

Les dades "oficials" provisionals situen al capdavant el viceprimer ministre, Uhuru Kenyatta, acusat de crims contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional. Kenyatta té fins ara el 53% dels vots davant del 41% del primer ministre, Raila Odinga, un cop s'han comptabilitzat els sufragis de 108 districtes electorals d'un total de 291. La candidatura d'Odinga ha reclamat que el recompte s'interrompi per considerar que els resultats han estat "adulterats", i que en tenen proves.

El president de la Comissió Electoral Independent, Isaack Hassan, ha explicat que els resultats definitius havien d'estar enllestits aquest divendres, però que la nova situació pot ajornar aquestes dades fins dilluns.

Per sortir elegit president del país, qualsevol dels candidats ha d'obtenir més del 50% dels vots i almenys el 25% en la meitat dels contats en què està dividida Kènia. Si cap d'ells supera la majoria, l'11 d'abril hi haurà una segona volta entre els dos candidats més votats.
Anar al contingut