Sessió del Parlament on s'ha aprovat la moció
La moció va ser impulsada per CSQEP i ha estat aprovada amb JxSí
Barcelona

JxSí i CSQEP acorden buscar l'aval de la Comissió de Venècia per al referèndum pactat

La CUP s'ha desmarcat de JxSí i CSQEP en considerar que no cal demanar permís a la Comissió de Venècia ni a l'Estat per celebrar el referèndum

RedaccióActualitzat

El Parlament aprova que es busqui l'aval de la Comissió de Venècia per al referèndum pactat, amb els vots a favor de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot. La Comissió de Venècia és l'òrgan assessor del Consell d'Europa sobre qüestions constitucionals i en formen part tots els estats membres del Consell.

Després d'una setmana de negociacions, tots dos grups han aprovat que el govern posi en coneixement d'aquest organisme internacional la voluntat del poble català de fer un referèndum acordat i pactat.

La CUP ha votat només dos punts de la proposta: el que constata l'enrocament de l'estat espanyol i el suport a mobilitzacions socials. La formació no s'ha sumat a la petició d'aval de la Comissió de Venècia, ja que consideren que no cal demanar permís per celebrar el referèndum.

Negociació prèvia

JxSí no veia clar demanar l'opinió a la Comissió de Venècia, ja que al·legaven que això solament ho poden demanar els estats, i que el govern espanyol mai ho faria.

Catalunya Sí que es Pot negava aquesta tesi i, per arribar a un acord, s'han introduït algunes modificacions en la proposta inicial. S'ha retirat del text que el govern s'hagi de dirigir a la Comissió de Venècia amb "caràcter urgent".

Anar al contingut