Barcelona

JxSí, disposat a votar a favor de la proposta de referèndum de CSQEP

Els comuns proposen una consulta que l'estat espanyol fes possible amb el reconeixement previ de la comunitat internacional

RedaccióActualitzat

El Parlament també podria aprovar la resolució sobre referèndum que ha presentat Catalunya Sí que es Pot. Sense parlar literalment de referèndum pactat amb l'Estat, els comuns proposen una consulta que l'estat espanyol fes possible amb el reconeixement previ de la comunitat internacional. Junts pel Sí està disposat a votar aquest text, segons ha admès a "Els matins" de TV3 el portaveu del grup, Jordi Turull:

"Ningú va enganyar. La CUP sabia la nostra predisposició a votar la resolució de Catalunya Sí que es Pot i CSQEP sabia la nostra predisposició no només a votar, sinó a signar conjuntament amb la CUP. El que JxSí va dir és que no podria ser contradictòria l'una amb l'altra i no són contradictòries."

Turull ha explicat també que el seu grup ha intentat consensuar una única resolució sobre el referèndum, però que ha estat impossible per les diferents posicions dels altres dos grups, és a dir, la CUP i Catalunya Sí que es Pot.

Junts pel Sí i la CUP, per la seva banda, firmen dues resolucions on es concreta el calendari del nou full de ruta sobiranista: referèndum vinculant com a molt tard el setembre del 2017 i, si guanya el "sí" pel 50% dels vots o més, eleccions constituents 6 mesos després.

On sí que faran pinya els 83 diputats de Catalunya Sí que es Pot, Junts pel Sí i la CUP, en canvi, és en una resolució de suport a Mas, Ortega i Rigau, imputats pel 9-N, i de condemna a la judicialització de la política. Des del PSC plantejaran una reforma federal de la Constitució, el PP apostarà pel diàleg i la lleialtat institucional i Ciutadans defensarà que s'abandoni la via rupturista i que es reformi la Constitució.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut