Primer pla de Carles Puigdemont, durant la compareixença davant els mitjans de comunicació al Parlament danès, el 23 de gener del 2018 (horitzontal)
Primer pla de Carles Puigdemont, durant la compareixença davant els mitjans de comunicació al Parlament danès, el 23 de gener del 2018
Barcelona

JxCAT prepara una querella criminal contra Moncloa per la impugnació de Puigdemont

Actualitzat

Junts per Catalunya està elaborant una querella criminal contra el Consell de Ministres per la seva intenció d'impugnar la candidatura de Carles Puigdemont a la investidura, convocada pel dia 30 de gener.

La querella s'empara en l'article 498 del Codi Penal. La formació independentista considera que el govern espanyol intimida i coarta càrrecs públics amb la seva decisió d'impedir la investidura de Puigdemont.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar aquest dijous que encarrega un informe previ al Consell d'Estat sobre la impugnació, un recurs davant l'alt tribunal per demanarà que, de manera automàtica i només amb l'admissió a tràmit, suspengui cautelarment la resolució del Parlament que designa Puigdemont com a candidat a la investidura.

Malgrat que aquest òrgan consultiu ha advertit que, en aquests moments, no hi ha fonament per fer-ho, l'executiu de Rajoy ha recordat que aquests informes no són vinculants i que manté la intenció de presentar el recurs. Fonts de Junts per Catalunya asseguren que la decisió del Consell d'Estat evidencia que "han forçat la legalitat fins a un punt que ells mateixos ja no poden admetre-ho".

JxCAT ja ho va qualificar ahir, dijous, de cop d'estat i el mateix Puigdemont va demanar també a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que dimiteixi "immediatament pel frau de llei que pretenia orquestrar".

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut