JxCat i Cs amenacen el lideratge d'ERC a les xarxes

Inés Arrimadas és l'autora del tuit més comentat del dia, sobre el Dia de la Constitució

Actualitzat

La campanya electoral a les xarxes continua generant nivells elevats de conversa en el segon dia de campanya. Des del dia 1 s'han registrat 1.681.465 impactes relacionats amb el debat polític.

Segons un informe de Sibilare i Websays, ERC continua liderant la conversa amb 513.000 impactes, principalment encara pel cara a cara entre Marta Rovira i Inés Arrimadas i la polèmica al voltant als consellers cessats i empresonats, entre els quals hi ha el cap de llista de la formació. No obstant, en els últims dos dies, la segona i la tercera força a les xarxes, és a dir JxCat (428.000 impactes) i Cs (413.000 impactes), han retallat distàncies.

No tots els polítics es mouen igual a totes les xarxes socials, sinó que n'hi ha alguns que es defensen millor a Facebook, mentre que d'altres es mouen a Twitter o Instagram.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, és la més ben posicionada a Facebook, on compta amb un total de 6.126 impactes a Facebook. Per la seva banda, Carles Puigdemont lidera Twitter, amb 230.000 impactes, i Instagram, amb 1.819 impactes. El líder més mal situat a les xarxes socials és el candidat de la CUP, Carles Riera, que només compta amb 2.748 impactes a Twitter des del dia 1 de desembre i no té pàgina a Facebook ni compte d'Instagram.

El tuit més comentat, d'Arrimadas

Un altre cop Ciutadans se situa en el centre de la polèmica. El tuit més repiulat el protagonitza Toni Soler, criticant la candidata del partit taronja, Inés Arrimadas, per assistir a una manifestació on els manifestants criden "A por ellos". La piulada en qüestió acumula ja vora de 3.700 RT i 4.275 "m'agrada" i 239 respostes.

 

 

Arrimadas també és l'autora del tuit més polèmic del dia. En la piulada que ha rebut més comentaris, Arrimadas fa referència al Dia de la Constitució i hi apel·la a la "reconciliació i a reformar Espanya, en lloc de trencar-la". Aquest comentari ha provocat en poques hores més de 286 respostes, 1.000 RT i 2.600 "m'agrada".

 

 

Indignació per la no emissió de l'anunci de la CUP

Durant el vespre d'aquest dimarts, es va generar una polèmica a Twitter al voltant de la negativa de TVE d'emetre un anunci de la CUP reclamant la llibertat dels consellers cessats i empresonats i els membres de l'ANC i Òmnium a la presó. Aquesta decisió, sense resolució de la Junta Electoral, ha causat indignació a les xarxes, i principalment a Twitter, on s'han comptat més de 30.000 impactes relacionats amb aquest tema. La mateixa CUP ha aconseguit situar el seu hashtag de campanya #Dempeus, com un dels més comentats de la jornada, amb 7.000 respostes.

També s'ha colat a la conversa, ja sigui en sentit positiu, crític o irònic, el Dia de la Constitució, que se celebra aquest 6 de desembre. Un exemple del primer cas és la piulada que ha fet el PP català en què diu que "defensar la Constitució és defensar tots els espanyols".

 

 

La CUP, en canvi, ha fet una piulada amb bastant ressò criticant la Constitució espanyola amb el Hashtag #ConstitucióFail.

 

 

 

Dades facilitades per Sibilare i Websays

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DXarxes socials Digital
Anar al contingut