Foto de família de Junts per Catalunya a Brussel·les
Foto de família de Junts per Catalunya a Brussel·les
Brussel·les

JxCat: "El nostre pla A, B i fins a la Z és investir Puigdemont respectant el reglament"

Junts per Catalunya, reunits a Brussel·les, insisteix en la investidura de Puigdemont i assegura que el missatge va quedar clar a les urnes

RedaccióActualitzat

Quan falten només cinc dies perquè el Parlament de Catalunya comenci la nova legislatura, i encara hi ha moltes incògnites de com serà la sessió del dia 17, Junts per Catalunya ha insistit en la investidura de Carles Puigdemont.

La directora de campanya, Elsa Artadi, considera que el reglament no impedeix investir Puigdemont en el ple de finals de mes, malgrat no ser-hi. El portaveu del grup parlamentari, Eduard Pujol, ha afegit que es farà aplicant el reglament del Parlament i afirma que es farà bé.

"El nostre pla A, B i fins a la Z és investir Puigdemont, estudiant les opcions, respectant el reglament."

JxCat assegura que el missatge va quedar clar a les urnes i es mostra convençut que abans d'acabar el mes de gener Puigdemont tornarà a ser el president de tots els catalans.

El grup parlamentari de Junts per Catalunya es reuneix aquest divendres a Brussel·les, on fa més de dos mesos que hi ha el seu cap de llista. És la tercera vegada que s'hi traslladen. Ja ho van fer durant la campanya, just després de les eleccions, i ara hi tornen per explorar totes les possibilitats perquè Puigdemont pugui ser investit president.

La investidura i la feina a la cambra catalana centren la trobada. En aquesta reunió, però, no hi són tots: hi han anat 25 dels 34 diputats electes. No hi han anat Joaquim Forn i Jordi Sànchez, perquè són a la presó; Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Guinó perquè el Tribunal Suprem els ha prohibit sortir d'Espanya, i la resta, per motius laborals.

La reunió ha començat a les 11 del matí i a la una del migdia s'hi ha incorporat Puigdemont.

 

Poc després, però, els diputats de Junts per Catalunya han sortit un moment de l'edifici on estaven reunits per fer-se una foto de família.

 

Aquesta reunió arriba pocs dies abans de la constitució del Parlament i després que Puigdemont i Marta Rovira, en nom d'ERC, pactessin aquest dimarts a Brussel·les una estratègia per aconseguir una majoria independentista a la mesa del Parlament.

En la reunió també van pactar estudiar la manera d'investir el líder de Junts per Catalunya com a president de la Generalitat evitant que sigui detingut. Això obligaria a fer el debat d'investidura sense la presència de Puigdemont a Barcelona, possibilitat que ha obert un debat polític intens.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut