La mesa del Parlament s'ha reunit aquest dilluns
La mesa del Parlament s'ha reunit aquest dilluns
Barcelona

JxCat descarta forçar la mesa del Parlament a desobeir per investir Puigdemont

Pujol deixa clar que la desobediència de la mesa del Parlament no entra en els seus plans

Actualitzat

Malgrat que Junts per Catalunya manté Carles Puigdemont com a candidat, el seu portaveu adjunt, Eduard Pujol, ha deixat clar que la desobediència de la mesa del Parlament no entra en els seus plans i, per tant, descarta forçar la mesa a desobeir per investir Puigdemont.

"Nosaltres no forçarem cap situació de desobediència perquè això seria alimentar encara més el conflicte en la mala direcció."

D'altra banda, Pujol ha advertit que el Consell de Garanties Estatutàries té "seients caducats", com ja va passar amb el Tribunal Constitucional durant l'elaboració de la sentència de l'Estatut.

"Es tracta d'un organisme amb seients caducats, una mica com va passar amb el TC en la sentència de l'Estatut."

El portaveu de JxCat ha explicat que el seu grup treballa possibles esmenes subsegüents al dictamen del CGE sobre la modificació de la llei de la presidència de la Generalitat, tot i que aquest organisme consultiu ha tombat dos elements clau per a JxCat: la lectura única i la investidura a distància.

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha avançat que recorrerà qualsevol frau de llei i ha manifestat que "el camp de joc està clar" i que tothom l'hi diu.

"El govern recorrerà qualsevol frau de llei i crec que si hi ha un ensenyament d'aquests últims mesos, per a tots, és que aquest govern està decidit que es compleixi la llei i quan ha hagut d'actuar, ho ha fet sense vacil·lació per tornar a l'ordre constitucional i la legalitat. El camp de joc està clar. L'hi diu al Parlament de Catalunya el Tribunal Constitucional, els dictàmens dels cossos de lletrats, del seu propi cos, del Consell de Garanties Estatutàries, acomodant-s'hi. No facin coses estranyes perquè que ja saben quina serà la reacció del govern."

Mentrestant, Ciutadans amenaça Roger Torrent que aniran al Constitucional si no suprimeix del pròxim ple la reforma exprés de la llei de presidència, que obriria la porta a poder investir president a distància.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut