JxCat demana anul·lar les mesures cautelars del TC sobre el ple d'investidura

El Constitucional es reunirà aquest dimarts a la una del migdia per estudiar aquestes al·legacions

Actualitzat

Junts per Catalunya demana al Tribunal Constitucional que anul·li les mesures cautelars emeses dissabte sobre el ple d'investidura convocat per aquest dimarts. L'alt tribunal va aprovar per unanimitat permetre la investidura, però només si era presencial i sota autorització judicial.

JxCat considera que vulneren drets fonamentals i envaeixen l'autonomia del Parlament i les competències de la mesa.

 

 

Al·legacions de JxCat al Constitucional by Moderador Noticies Web on Scribd

 

El Constitucional es reunirà aquest dimarts a la una del migdia per estudiar aquestes al·legacions. El TC ha donat a les altres parts, el Parlament i l'Advocacia de l'Estat, un termini que venç a les onze del matí d'aquest dimarts perquè formulin les seves al·legacions.

D'altra banda, Carles Puigdemont ha presentat davant del Suprem un escrit acreditant la seva condició de diputat, per la qual cosa considera que no li cal cap autorització judicial per ser investit president.

 

 

Escrit de Puigdemont al Tribunal Suprem by Moderador Noticies Web on Scribd

 

A més, Puigdemont ha enviat una carta al president de la cambra catalana, Roger Torrent, per demanar-li "empara" i que adopti "les mesures necessàries per salvaguardar els drets i prerrogatives del Parlament".

Torrent manté per aquest dimarts la convocatòria del ple d'investidura de Puigdemont, amb la incògnita de com es desenvoluparà la sessió.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut