Carles Puigdemont dirigint-se per videoconferència als assistents a la reunió del grup parlamentari de JxCat (ACN)
Carles Puigdemont dirigint-se per videoconferència als assistents a la reunió del grup parlamentari de JxCat (ACN)
Barcelona

JxCat creu que els lletrats s'extralimiten en l'informe que rebutja la via telemàtica

Puigdemont ja s'ha dirigit aquest matí al grup parlamentari per videoconferència, apel·lant a la dignitat de la institució i al compliment del mandat electoral

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha intervingut aquest matí al Parlament per via telemàtica, de moment, en una reunió del grup Junts per Catalunya. I ho ha fet per apel·lar a la dignitat de la institució i al compliment del mandat electoral, unes hores abans d'una sessió constitutiva encara amb moltes incògnites sobre la taula.

Els lletrats de la cambra catalana van emetre ahir, dilluns, un informe no vinculant que rebutja que la investidura de Puigdemont es pugui fer a distància. Des de Junts per Catalunya no hi ha hagut declaracions, però algunes fonts de la formació assenyalen que el document s'extralimita.

Segons les mateixes fonts, la mesa només els va demanar un informe sobre la sessió constitutiva, no sobre la investidura ni sobre el funcionament ordinari i entenen que no és l'informe definitiu. Asseguren que alguns lletrats defensaven, només fa uns dies, que la mesa d'edat no podia resoldre ni interpretar res, i en el document d'aquest dilluns, en canvi, deixaven en mans de la mesa d'edat resoldre el vot delegat sobre els diputats electes que són a la presó o a Brussel·les. Segons les mateixes fonts, alguns deien també que la delegació del vot només era pels supòsits estrictes del reglament i, de cap manera, pels empresonats. Ara, però, obren la porta a una interpretació de la mesa.

El grup parlamentari considera sorprenent que no hi hagi ni una referència en l'informe de reconeixement a la voluntat democràtica, els drets dels diputats que formen la majoria i dels ciutadans que els han votat.

Per cert, que el president de la Generalitat destituït pel 155 ha promès "per imperatiu legal" la Constitució i l'Estatut per obtenir l'acta de diputat. Puigdemont ha afegit a la fórmula el compromís d'actuar "amb plena fidelitat a la voluntat del poble".

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonatJxCat
Anar al contingut