Eduard Pujol ha explicat que podrien emprendre mesures legals pel "veto" del govern de Rajoy contra el nou executiu català (ACN)
Eduard Pujol ha explicat que podrien emprendre mesures legals pel "veto" del govern de Rajoy contra el nou executiu català (ACN)

JxCat avisa que prendrà mesures legals si Rajoy no accepta els nous consellers

El govern espanyol no publica avui els noms dels nous consellers del govern de Torra al DOGC

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya, la formació del president, Quim Torra, insisteix que la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del decret de nomenament dels consellers s'ha de fer efectiva, perquè així ho mana la llei. El portaveu, Eduard Pujol, creu que el govern de Rajoy acabarà rectificant i donarà l'autorització perquè es publiqui. En cas contrari, pensen prendre mesures legals.

"Si no s'acaba donant la publicació al "Diari Oficial de la Generalitat" d'un executiu que ha de començar a treballar i que ha de prendre possessió, i que s'ha de posar a la feina, és evident que hi haurà una resposta legal per fer valer els drets d'aquells que tenen uns drets polítics i ciutadans intactes. No podem avalar l'arbitrarietat. El que hem de fer és defensar aquells que tenen uns drets polítics concrets i que els puguin exercir al més aviat possible."

En declaracions a RNE, Pujol ha destacat la importància de la visita de Torra aquest dilluns als presos que hi ha als centres penitenciaris d'Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco. Ha dit que té "un caràcter polític molt important perquè farà de mirall a la societat i a la política espanyola sobre la situació d'uns polítics que estan en presó preventiva per complir el mandat democràtic" sorgit de les eleccions del 21 de desembre.

Sobre la decisió de l'executiu del PP de no publicar els noms dels membres del govern català, Josep Costa, diputat de Junts per Catalunya i vicepresident del Parlament, s'ha manifestat a "El matí de Catalunya Ràdio" en la mateixa línia que Eduard Pujol. Costa avisa que pensen actuar si el govern de Rajoy continua sense acceptar els nous consellers:

"No ens quedarem asseguts esperant a veure què passa. Haurem d'actuar en defensa del que són les institucions catalanes i les seves legítimes competències."

El PDeCAT demana la compareixença de Rajoy al Senat

El portaveu del PDeCAT al Senat espanyol, Josep Lluís Cleries, ha sol·licitat la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la comissió creada al Senat per a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Segons  Cleries, Rajoy li falta el respecte a la democràcia i al vot dels catalans en mantenir el 155 .

"El president Quim Torra ja ha pres possessió del càrrec i és l'únic que té la potestat per nomenar als membres del seu govern, Rajoy té l'obligació de publicar els nomenaments al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya", ha assenyalat Cleries.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraArticle 155Govern empresonatPPMariano RajoyJordi TurullJosep RullLluís PuigToni ComínQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut