Jutjats dos guàrdies civils per segrestar, agredir i demanar diners a un home

Actualitzat

A l'Audiència de Girona ha començat el judici dels dos guàrdies civils que estan acusats de segrestar un home, dur-lo emmanillat al bosc i demanar-li diners -entre 50.000 i 100.000 euros- el novembre del 2013.

Segons el fiscal, els dos agents, amb dos homes més, van esperar la víctima al portal de casa seva identificant-se com a guàrdies civils i dient que havien de registrar casa seva. Quan la víctima s'hi va negar, el van carregar en un cotxe i se'l van endur a un descampat. El fiscal demana una pena de 9 anys per als dos homes.

La víctima, que va ser processada per delictes relacionats amb drogues, ha explicat que no entén per què aquell dia se'l van endur i ha dit que va tenir "molta por" ja que els guàrdies civils el van amenaçar amb una pistola i li van donar cops fins a arribar a pensar que el matarien.

"No em van dir cap motiu pel qual m'haguessin detingut; només em reclamaven diners i jo els deia que s'equivocaven de persona."

L'acusació particular, de fet, considera que els quatre homes acusats formaven una "banda criminal". Els guàrdies civils aconseguien informació de possibles traficants de droga i els anaven a buscar a casa seva amb la intenció de treure'n diners.

"Durant tota l'estona, sabien el que es feien, actuaven com un grup i fins i tot a un d'ells li deien 'jefe' quan hi parlaven."

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut