Càrregues policials el dia del referèndum
Càrregues policials el dia del referèndum
Barcelona

Jutges i fiscals rebutgen que el govern investigui la violència policial de l'1-O

Totes les associacions de jutges i fiscals veuen "innecessària" la comissió d'investigació creada pel govern, a qui acusen de "voler interferir"en la seva feina

RedaccióActualitzat

Totes les associacions de jutges i fiscals d'Espanya han firmat un comunicat conjunt en contra de la creació, l'endemà de l'1 d'Octubre, per part del govern català, d'una comissió per investigar la violència policial del dia del referèndum.

Els jutges i fiscals espanyols creuen que aquesta comissió és "innecessària" i asseguren que és una "interferència" a la seva feina i a la independència del poder judicial.

En concret, recorden a la Generalitat que "ningú ha de trencar la necessària separació de poders públics" i que són ells els qui han de garantir a l'Estat els drets fonamentals i les llibertats públiques.

En el text refermen el seu compromís de servei públic, en què només els guia la pauta del "respecte a la llei i al dret dels altres". Asseguren, a més, que en el seu exercici professional "no distingeixen ni distingiran entre parts".

Davant d'això, jutges i fiscals demanen al Consell General del Poder Judicial que actuï.

Comunicat de les associacions espanyoles de jutges i fiscals: "El nostre compromís constitucional" by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
IndependènciaReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut