Urnes preparades per al 9-N.
Urnes preparades per al 9-N.
Barcelona

Jutges i fiscals descarten que es persegueixi els ciutadans i els directors dels instituts el 9-N

Jutges i fiscals descarten que es persegueixi els ciutadans i els directors dels instituts el 9-N

RedaccióActualitzat

Què passarà el 9-N? L'escenari policial i judicial acompanyen la reivindicació política i la participació ciutadana. Els Mossos d'Esquadra ja han explicat que no s'acostaran als centres de votació a no ser que hi hagi un requeriment judicial. I què faran els jutges? Tot apunta a una jornada de calma en què no es perseguirà la votació.

Jutges i fiscals consultats per Catalunya Informació donen un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i asseguren que diumenge serà una jornada pacífica durant la qual no es perseguirà ni els ciutadans ni els directors d'instituts. Aquestes mateixes fonts veuen molt improbable que es requisin urnes i es tanquin centres

La Fiscalia catalana, de fet, no té instruccions de la Fiscalia General de l'Estat per impugnar el procés. En tot cas, fonts del ministeri públic aclareixen que si finalment hi hagués cap acció, aniria adreçada contra el govern, de qui depèn l'obertura dels instituts públics on es preveu fer les votacions.

L'únic delicte que els juristes consultats veuen que encaixa en tot plegat és el de desobediència, arran de la suspensió d'aquest procés participatiu per part del Tribunal Constitucional. Tot i això, els mateixos jutges apunten que això és interpretable.

A més, caldria que es presentés denúncia al jutjat de guàrdia i que aquest l'estimés.

Les associacions de jutges declinen fer cap interpretació ja que consideren que tant la consulta com el procés participatiu són qüestions polítiques que no s'haurien d'haver judicialitzat.

Anar al contingut