El jutge Pablo Llarena, instructor del judici del procés
El jutge Pablo Llarena, instructor del judici del procés
Madrid

Jutges conservadors comparen l'acció d'Arran contra Llarena amb l'Alemanya nazi

L'Associació Professional de la Magistratura diu que el "propòsit" de l'acció és el mateix que el de la Nit dels Vidres Trencats

RedaccióActualitzat

L'Associació Professional de la Magistratura, l'APM, ha comparat l'acció aquest dimecres d'Arran amb pintura groga a la porta de la casa del jutge Pablo Llarena a Sant Cugat amb la Nit dels Vidres Trencats nazi contra els jueus.

Aquesta associació, que aplega jutges de tendència conservadora, han afegit que "evidentment" no s'ha arribat a aquella situació, però que "el propòsit que anima aquesta agressió és el mateix: imposar una idea per la força".

"Un nou episodi en la deriva antidemocràtica"

En el comunicat que va fer públic aquest dimecres a través de Twitter, l'APM recorda que la setmana passada es van complir 80 anys d'aquella nit a Alemanya, i afegeix:

"La passada nit del 9 al 10 de novembre va fer 80 anys de la coneguda Nit dels Vidres Trencats, en la qual tropes d'assalt de les SA, juntament amb grups de civils, van engegar una onada d'atacs contra les persones i béns dels jueus, davant la passivitat, quan no la connivència, de part de la societat."

"Avui hem tingut coneixement d'un nou episodi en la deriva antidemocràtica que s'ha instal·lat a Catalunya. Com les estrelles grogues amb què es va intentar marcar els jueus, ara es llança pintura groga per assenyalar el domicili d'un jutge."

 


"No ho aconseguiran"

El comunicat afirma amb contundència "no ho aconseguiran", i acaba expressant suport i solidaritat a Llarena, el magistrat que ha instruït la causa contra els líders independentistes i que va ser el president de l'APM entre el 2013 i el 2015.

El mateix dimecres el president del Tribunal Suprem i el CGPJ, Carlos Lesmes, va condemnar "rotundament" l'atac, que ha qualificat de "molt lamentable":

"Un poder judicial independent que actuï amb estricta subjecció a la llei i que sigui respectat per tota la socitat és imprescindible per a la democràcia. Sense ell la democràcia a Espanya no serà possible."

Lesmes va afegir que farà "tot el que calgui" per preservar els jutges espanyols, especialment Llarena. Aquest jutge fa mesos que té escorta personal, i també la seva dona, que és magistrada a Barcelona.

 

Denúncia de Ciutadans a la fiscalia

Per la seva banda, Ciutadans ha anunciat que posarà una denúncia a la fiscalia contra Arran perquè consideren que l'acció constitueix un delicte d'odi. El líder del partit, Albert Rivera, va qualificar-la de "salvatjada" dels "totalitaris".

Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors de l'acció, que va ser reivindicada per Arran amb un vídeo penjat a les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Procés catalàPablo Llarena
Anar al contingut