Barcelona

Jutgen una empresa de camioners acusats d'extorquir la competència al port de Barcelona

Ha començat a l'Audiència de Barcelona el judici contra 7 dirigents de l'empresa Transcont, acusats d'extorquir els camioners de la competència per quedar-se el monopoli del transport de contenidors del port de Barcelona. Els acusats han negat haver amenaçat els camioners i han argumentat que els que es van afegir a la seva empresa ho van fer pels avantatges que obtenien. Segons el fiscal, però, els acusats van cremar vehicles i van intimidar els camioners, al quals feien pagar 6.000 euros per deixar-los treballar. Se sospita que van extorquir més de 500 treballadors i que van recaptar 402.000 euros. El fiscal demana entre 7 i 8 anys de presó per als acusats.

Actualitzat
Els transportistes acusats, detinguts l'abril del 2006, formaven part de l'associació de camioners autònoms Transcont, a la qual es van afegir els de l'empresa Ametraci, minoritària. Aquest grup es va dissoldre després del que el fiscal ha anomenat "ambient de temor", que va ser la crema de vehicles i un seguit d'amenaces.

Els acusats els van exigir la firma d'un contracte simulat pel qual els camioners, que no arribaven a adquirir els drets dels antics socis, havien de pagar 6.000 euros a canvi d'un nombre que els acreditava com a membres de Transcont i els permetia treballar al port de Barcelona.

El fiscal, que imputa als acusats un delicte d'extorsió i un altre d'associació il·lícita, manté que els transportistes constituïen un grup organitzat amb funcions repartides. Dos caps dirigien l'entramat, mentre que la resta es dedicaven a acovardir camioners no associats i protagonitzaven suposadament actes violents contra ells.

Els acusats s'han declarat innocents i han dit que Transcont era "una gestora de cobraments" que sumava socis perquè "oferia molts avantatges". Respecte a les armes, bats de beisbol o barres de ferro que van confiscar a alguns dels processats, han negat que els fessin servir per actes violents i han explicat que en tenien per a ús personal o per fer esport.
Anar al contingut