L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, arribant als jutjats de Manresa (ACN)
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, arribant als jutjats de Manresa (ACN)
Manresa

L'alcaldessa de Berga declara al jutge que se sent víctima d'un judici polític

El fiscal demana contra Montse Venturós mig any d'inhabilitació per no haver despenjat l'estelada de l'Ajuntament en les eleccions del 2015

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, ha estat jutjada aquest matí al jutjat penal número 2 de Manresa. El judici ha quedat vist per a sentència. La fiscalia ha mantingut la petició de 6 mesos d'inhabilitació per a Venturós. L'alcaldessa l'acusen de desobediència, per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant dos períodes electorals el 2015.

 

Acompanyada pel seu advocat, l'exdiputat de la CUP Benet Salellas, l'alcaldessa de Berga ha afirmat a la sortida de l'edifici judicial que havia declarat que se sent víctima d'un judici polític:

"Ens podran inhabilitar i ens tornaran a citar. Aquesta és la deriva repressiva, l'invent de l'estat espanyol. En aquest sentit, el que hem volgut fer en el judici ha estat plantejar tot aquest seguit de contradiccions al ministeri fiscal i al poder judicial sobretot. Hem volgut refermar i visibilitzar que els jutjats i tribunals espanyols actuen en plena connivència directa amb l'Estat i amb totes les seves formes de repressió cap al poble català"

 

 

En conseqüència, Venturós ha dit que no descarta desobeir si la condemnen a mig any d'inhabilitació per desobediència, tal com demana la fiscalia.

Membres de la plataforma Democràcia vs. Tribunals -un moviment cívic que agrupa mig centenar d'entitats de Berga i la comarca- s'han concentrat davants dels jutjats de Manresa per donar suport a l'alcaldessa, i alhora cridaven que no estava sola. Aquesta plataforma ha convocat una altra concentració a les set de la tarda a Berga.

El cas es va arxivar als jutjats de Berga, però ara fa un any l'Audiència de Barcelona el va reobrir a petició del fiscal. A Montse Venturós la van detenir el 4 de novembre del 2016 per haver-se negat a anar a declarar en relació amb l'estelada que va estar penjada al balcó de l'ajuntament coincidint amb períodes electorals. Venturós havia plantat el jutge en dues ocasions. La bandera la va tenir penjada durant les jornades del 27 de setembre del 2015 (eleccions al Parlament) i del 20 de desembre del 2015 (eleccions al Congrés).

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
Anar al contingut