São Luís

Jutgen al Brasil un home acusat d'haver assassinat 42 menors

Ha començat el judici a un mecànic brasiler considerat el major assassí en sèrie del país sud-americà. A Francisco das Chagas Rodrigues Brito, que és com es diu l'acusat, se li imputen 42 assassinats, tots de menors, presumptament comesos entre 1989 i 2003. Durant anys, la policia considerava els assassinats casos aïllats, fins que es va concloure que tots tenien les mateixes característiques. Rodrigues Brito va confessar inicialment l'autoria dels crims, però després se'n va desdir i ara només admet haver matat un noi de 15 anys el 2003.

Actualitzat

Segons la policia, Rodrigues Brito seguia mètodes i rituals macabres i cruels. L'acusat escollia les víctimes entre nens i adolescents pobres i els convidava a recollir fruita o a caçar ocells a la muntanya, i un cop allà els assassinava a cops de pedra o escanyant-los. Una vegada morts, els castrava i dibuixava una creu al terra que regava amb sang de les víctimes i després hi enterrava els òrgans genitals o els llançava al mar.

Psicòlegs forenses que han examinat Rodrigues Brito han arribat a la conclusió que es tracta d'un psicòpata, argument que serà utilitzat per l'advocat defensor. Pel lletrat, a causa del desajustament mental, Rodrigues Brito no era conscient dels seus actes.

Anar al contingut