Budapest

Jutgen 11 acusats de la mort de 71 refugiats en un camió a Àustria fa dos anys

RedaccióActualitzat

Ha començat a Budapest el judici contra els onze acusats de la mort, l'agost del 2015, de 71 immigrants que van ser trobats en un camió frigorífic abandonat a Àustria, a prop de la frontera hongaresa. 59 homes, 8 dones i 4 nens, entre els quals un nadó, originaris de Síria, l'Iraq i l'Afganistan, van morir asfixiats al compartiment hermèticament tancat del vehicle.

 

 

Aquest dimecres s'han assegut al banc dels acusats deu dels onze processats -l'onzè se'l jutja en absència. Són d'origen búlgar, libanès i afganès, i estan empresonats des de fa mesos. La fiscalia demanarà cadena perpètua per homicidi amb circumstàncies agreujants de cruesa particular per a quatre dels acusats, i penes de fins a 20 anys de presó per als altres set.

Els fets van passar el 27 d'agost del 2015 quan la policia austríaca va descobrir la càrrega macabra dins del camió frigorífic abandonat pels traficants en una autopista, a prop de la frontera hongaresa. Aquell drama va afavorir l'obertura momentània de fronteres a centenars de milers d'immigrants que intentaven anar cap a l'oest d'Europa. El judici es preveu que duri mesos, però s'espera que el veredicte es faci públic aquest mateix any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut