Girona / Mollet del Vallès

Justícia tanca els centres de menors de Girona i Mollet en el marc dels ajustos pressupostaris

El Departament de Justícia ha decidit tancar els centres de menors Els Til·lers, de Mollet del Vallès, i Montilivi, de Girona, per motius pressupostaris. Aquests dos centres educatius per a menors delinqüents sumen 116 places i la Generalitat en justifica el tancament per "motius d'eficiència" perquè estan a poc més de la meitat de la seva capacitat. Els joves internats es derivaran a algun dels altres centres catalans.

RedaccióActualitzat
Segons fonts sindicals, la voluntat és començar el trasllat d'interns a partir del proper 8 de juny, amb la intenció que el dia 30 d'aquell mateix mes tanquin Montilivi i Els Til·lers. Està previst que el departament doni a conèixer els detalls dels dos tancaments aquest mateix dijous, durant una reunió amb els sindicats.

Actualment, hi ha set centres de menors i dos pisos d'inserció arreu del territori, que sumen en total 411 places. Amb el tancament dels de Girona i Mollet, el sistema passarà a tenir 295 places. Ara per ara, arreu de Catalunya hi ha 269 joves internats o en règim semiobert en centres educatius de justícia juvenil. L'any passat, eren 319.

Quan es facin efectius els dos tancaments, hi haurà cinc centres de menors: l'Alzina de Palau-Solità i Plegamans, Folch i Torres de Granollers, El Segre de Lleida, Oriol Badia de Guardiola de Font-rubí i Can Llupià de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut