Barcelona

Justícia preveu reduir de 18 a 4 mesos l'espera per complir mesures penals alternatives

Mundó anuncia que la reducció es farà de manera progressiva durant els pròxims dos anys i a partir del moment que la sentència del condemnat sigui ferma

RedaccióActualitzat

La conselleria de Justícia preveu reduir d'un any i mig a quatre mesos el temps d'espera perquè els condemnats puguin complir les mesures penals alternatives. Es tracta de condemnes, com els treballs en benefici a la comunitat, que els jutges imposen en comptes de la presó. El conseller Carles Mundó ha anunciat que aquesta reducció es farà de manera progressiva durant els pròxims dos anys i a partir del moment que la sentència del condemnat sigui ferma.

"Un termini màxim de quatre mesos per donar resposta al compliment d'aquestes mesures penals alternatives, que pot ser via treballs de la comunitat, programes de formació o via la realització de determinats tractaments si és el cas".

Per Mundó, que ha fet l'anunci en un acte per commemorar el vintè aniversari de l'aplicació a Catalunya de les mesures penals alternatives a la presó, les mesures penals alternatives demostren la maduresa de la societat:

"L'indicador més important ens explica que és una bona eina, que és una eina que no hem d deixar de potenciar i que és una eina que ofereix dues condicions: ofereix en la mesura que s'evita la reincidència més seguretat al conjunt de la ciutadania, però també és una forma més humana de complir aquestes condemnes ".

Cada any compleixen mesures penals alternatives 14.000 persones a Catalunya. Els condemnats per delictes de sang no poden acollir-se a aquest tipus de condemnes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut