Madrid

Justícia estudia descomptar el sou d'un dia a la nòmina dels jutges vaguistes

Els jutges que van secundar la vaga de dimecres podrien veure com se'ls redueix un dia la nòmina del mes de febrer. El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha enviat una carta al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per demanar-li una relació dels noms dels 1.625 jutges i magistrats que es van manifestar dimecres passat. Justícia estudia les mesures de caràcter retributiu pertinents per al dia de l'aturada.

Actualitzat
El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha justificat l'enviament aquest divendres de la sol·licitud al president del CGPJ, Carlos Dívar, "a efectes d'adoptar, en els seu cas, les mesures de càracter retributiu que haurien tingut lloc".

De fet, fonts del CGPJ ja havien expressat el desig que se'ls descomptés una jornada del sou i, el mateix dia de celebració de la vaga, l'Asociació Francisco de Vitoria (AJFV) també va manifestar la voluntat dels jutges vaguistes que se'ls descomptés de la nòmina el sou d'un dia.

Allò que no està clar és el nombre de persones que van secundar l'aturada. Les xifres oficials de 1.625 vaguistes no coincideixen amb les que van fer públiques els convocants de les protestes, el comitè de vaga i les associacions Francisco de Vitoria i el Foro Judicial Independiente, que han quantificat el seguiment de l'aturada en el 60,2%, que suposaria 2.192 jutges del total de 4.570. La diferència s'explicaria perquè alguns magistrats que no van acudir al seu lloc de treball el 18 de febrer no ho van comunicar al CGPJ però sí a les associacions.

El CJPJ podria debatre la petició del ministeri en la Comissió Permanent que celebrarà el proper dimarts.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut