Barcelona

Justícia demanarà explicacions al Ministeri de l'Interior pel vídeo dels presos a Estremera

Jutges per la Democràcia demana que s'obri un expedient, mentre l'entorn de Junqueras, Forn i Romeva es mostra indignat

RedaccióActualitzat

La nova consellera de Justícia, Ester Capella, demanarà al Ministeri de l'Interior que obri una investigació per saber com s'han gravat i difós les primeres imatges d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn a la presó d'Estremera, un vídeo que aquest dimecres va fer públic el diari "Ara".

La consellera ha admès a "El matí de Catalunya Ràdio" que això pot passar perquè a les presons hi entra molta gent, entre treballadors i visitants. 

"Haurem de demanar que Institucions Penitenciàries doni explicacions del que ha passat i que, per tant, es prenguin les mesures adequades per protegir el dret a la intimitat i el dret a la pròpia imatge, i, òbviament, perquè és evident que això no hauria d'haver passat."

 

A l'enregistrament, es veu els 3 polítics en la seva activitat diària dins el centre: impartint classe als reclusos, escrivint un diari personal, fent tasques dins la cel·la o al patí de la presó.

L'associació progressista de magistrats Jutges per la Democràcia també creu que Institucions Penitenciàries ha d'"obrir un expedient"

Montserrat Comas, la seva portaveu, diu que això requereix sancions perquè és un comportament "inacceptable que des de l'administració pública s'hagin pogut treure aquestes imatges".                      
 

Indignació en l'entorn de Junqueras, Romeva i Forn

La filtració ha generat indignació i crítiques de l'entorn més pròxim de Junqueras, Romeva i Forn. La reacció més dura, via Twitter, és la de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha qualificat d'"indigne" el vídeo.

En una piulada ha afegit que "ni ells, ni les seves famílies no s'ho mereixen" i es pregunta com és possible que s'hagi fet la gravació.

 

La parella de Raül Romeva, Diana Riba, s'ha mostrat indignada perquè el sistema penitenciari permet gravar aquestes imatges "il·legalment" però, en canvi, no els autoritza un trasllat a una presó catalana.

"És intolerable, això és una intromissió al dret a l'honor i s'ha d'obrir, com ha dit en un tuit Van den Eynde o Esquerra,  una investigació i s'hauria de sancionar algú."

"Dins de la presó no es poden entrar mòbils, inclús els advocats, que no tenim accés a les cel·les, quan entrem hem de deixar els mòbils a fora. Per tant, això ho han gravat des de dins. També, com s'ha posat de manifest, per què surt i per què surt precisament ara i amb quina finalitat."

 

L'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha dit que és "intolerable" ja que entre els "pocs" drets que conserven els presos hi ha la "intimitat i la pròpia imatge".

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàIndependènciaOriol JunquerasRaül RomevaJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut