D'esquerra a dreta, la portaveu del govern municipal, Àuria Caus, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Imatge del 19 d'abril del …
D'esquerra a dreta, la portaveu del govern municipal, Àuria Caus, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Imatge del 19 d'abril del 2017. (Horitzontal)

Junyent es referma en la decisió de fer fora Estefanell del govern municipal i confia en mantenir la coalició amb ERC

ACN Manresa.-"ERC ha de passar el dol d'una persona". Així és com l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha respost a la demanda que els republicans van fer-li aquest dimarts de reconsiderar la decisió de fer fora del govern municipal a la regidora Mireia Estefanell, que fins a dia d'avui era tinent d'alcalde i una de les dues persones de qui el PDeCAT sospita que fos autora de les gravacions contra David Bonvehí. Junyent s'ha mostrat confiat en què es podrà refer el cartipàs amb ERC a partir d'aquesta "absència tècnica" i ha afirmat que "amb els interlocutors d'ERC amb qui parlo, hi ha la voluntat de refer aquest cartipàs". "Altres escenaris no me'ls plantejo", ha subratllat. En aquest sentit, Junyent ha volgut deixar clar que no han perdut la confiança amb ERC, sinó amb una persona. El batlle ha explicat que ha mantingut dues converses amb Estefanell des que es van fer públics els fets però, segons ha dit, en cap moment li va preguntar si era l'autora de la gravació.

"La nostra única preocupació és Manresa i esperem que tot això és desencalli aviat pel bé de la ciutat". L'alcalde, Valentí Junyent, ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans de comunicació per donar explicacions sobre la seva decisió de forçar la retirada de la regidora d'ERC, Mireia Estefanell, del govern de coalició. Per Junyent, la principal causa és la pèrdua de confiança cap a ella, després d'haver mantingut dues reunions amb la regidora des del passat dijous, quan es van produir els fets. L'alcalde ha admès que, durant les converses, en cap moment li va arribar a demanar si ella era l'autora de les gravacions, però ha donat a entendre que les explicacions que li va donar la regidora durant aquestes dues converses -una d'elles de gairebé tres quarts d'hora al despatx de l'alcalde- no l'han convençut. Junyent ha assegurat que la decisió de retirar les competències a la regidora ha estat "molt meditada i comentada amb els dirigents d'ERC". En tot cas, l'alcalde ha mantingut la seva voluntat "decidida i ferma" de reformular el govern de coalició amb "l'absència tècnica" d'Estefanell perquè, segons ha dit, la coalició amb ERC "ha funcionat bé, s'ha fet bona feina en aquests gairebé 15 mesos i, el més important, és que tenim projectes de ciutat per executar que compartim i que volem fer realitat conjuntament". En aquest sentit, l'alcalde ha manifestat que "amb els interlocutors d'ERC amb qui parlo, hi ha la voluntat de refer aquest cartipàs".La regidora Estefanell és una de les dues persones de qui el PDeCAT sospita que fos autora de les gravacions contra el número 2 del partit, David Bonvehí. La republicana però, no ha donat explicacions als mitjans de comunicació i ERC Manresa s'ha limitat a enviar un comunicat després de fer-se pública la decisió de Junyent en què es demanava a l'alcalde que reconsiderés la seva decisió. Junyent ha lamentat la falta d'explicacions públiques de la regidora que, des d'aquest dimecres, ha perdut totes les seves competències, però que, en canvi, de moment manté l'acta d'edil, fet que implica que, si no hi ha cap canvi d'última hora, demà uns i altres s'hauran de veure les cares de forma pública en el ple municipal que es preveu celebrar.

Anar al contingut