Puigdemont, durant l'acte amb alcaldes sobiranistes la setmana passada a Brussel·les (Reuters)
Puigdemont, durant l'acte amb alcaldes sobiranistes la setmana passada a Brussel·les (Reuters)

Junts per Catalunya: el nom de la llista de Puigdemont i el PDeCAT per al 21D

El nom de la candidatura s'ha sabut a dos dies del Consell Nacional que ha de definir les candidatures del partit

Actualitzat

Carles Puigdemont i el Partit Demòcrata es presentaran a les eleccions al Parlament del 21 de desembre amb la marca electoral Junts per Catalunya. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, treballen aquests dies per ultimar amb Puigdemont els integrants d'aquesta "llista del president".

El nom de la candidatura s'ha sabut a dos dies del Consell Nacional que farà el partit aquest dimecres, en el qual s'han de definir les llistes del partit. La voluntat és portar una proposta el més definida possible al consell nacional, encara que el termini per presentar la candidatura expira divendres que ve.

La llista té vocació de ser àmplia i transversal, pel que es preveu que inclogui els consellers cessats del PDeCAT que són a Bèlgica i a la presó. També podria haver-hi alcaldes, representants d'entitats municipalistes com Neus Lloveras (AMI) i Miquel Buch (ACM), algun dirigent del PDeCAT i personalitats externes a la formació. Un d'aquests "fitxatges" podria ser el president de l'ANC, Jordi Sànchez, també privat de llibertat.

La denominació Junts per Catalunya, que ja s'ha registrat a la Junta Electoral, no és la primera vegada que apareix en l'àmbit del partit. Quan Convergència Democràtica va fer el seu congrés de refundació, es van posar tres noms damunt la taula: Partit Demòcrata Català, que va ser l'escollit, Partit Nacional Català i, precisament, Junts per Catalunya.

Amb aquesta candidatura, el PDeCAT i Puigdemont lluitaran per l'espai independentista amb la llista d'ERC, encapçalada pel vicepresident de la Generalitat cessat i a la presó, Oriol Junqueras, i la candidatura de la CUP, que previsiblement liderarà el diputat Carles Riera.

Assistència sorpresa en un acte a Brussel·les

Puigdemont ha aparegut per sorpresa aquest dilluns a la tarda en la presentació d'un llibre sobre l'exili a Brussel·les. El llibre, escrit pel professor d'Història de la UAB Arnau González Vilalta, el presentava el conseller de Cultura cessat, Lluís Puig. Puigdemont ha anat a l'acte sense haver convocat prèviament la premsa i no ha fet declaracions.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut