Enquesta del CEO
Enquesta del CEO
Barcelona

Junts pel Sí seria la força més votada si es repetissin eleccions, segons una enquesta del CEO

RedaccióActualitzat

El Centre d'Estudis d'Opinió, el CEO, ha sotmès el debat de la qüestió de confiança a estudi. Segons l'enquesta, el president Puigdemont va superar el debat amb nota. El 57% dels enquestats el donen guanyador i obté una nota global de 6,61.

L'estudi també inclou una pregunta sobre la intenció de vot. Si avui es fessin eleccions al Parlament, Junts pel Sí seria la força més votada, seguida de Catalunya Sí que es Pot. Ciutadans, que ara és segon, seria quart. Tot i això, és l'única força que puja respecte a l'última enquesta del CEO:

 

Un 31% dels enquestats votaria Junts pel Sí. Un 10,3% ho faria per Catalunya Sí que es Pot, que quedaria en segona posició. El PSC seria tercer amb el 7,8% i Ciutadans, quart amb un 6,4%. La CUP superaria el PP amb el 3,1% i els populars obtindrien un 2,3%.

Hi ha un 17,3% d'indecisos, un 8,9% que diu que no votaria i un 6% que no contesta l'enquesta.

Marcant tendència

Cal remarcar que l'enquesta només reflecteix la intenció de vot. Això vol dir que no es pot traduir en escons perquè falten dades complementàries, és a dir el que s'anomena "cuinar l'enquesta", i per tant el que marca és només una tendència.

A més, en aquest cas s'han fet la meitat d'entrevistes del que es fan habitualment i per tant el marge d'error és més alt

Puigdemont va guanyar el debat de la qüestió de confiança

Puigdemont és, juntament amb Jordi Turull, l'únic polític que aprova. El portaveu parlamentari de Junts pel Sí obté una nota de 5,53 en el debat.

En tercera posició apareix Miquel Iceta amb un 4,85, just al davant d'Anna Gabriel amb un 4,78. Lluís Rabell amb un 4,69 i més lluny queden la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, amb un 3,67, i Xavier García Albiol, amb un 2,56.

Sobre qui va guanyar el debat, Puigdemont obté el 57% dels suport dels enquestats. La segona opció és "no va guanyar ningú" amb un 18%.

Seguiment i contingut

L'enquesta del CEO també pregunta altres qüestions. El 65% dels enquestats coneixia el debat de la qüestió de confiança, mentre que el 32,9% admet que no en tenia coneixement. El 43% asseguren que van seguir molt o bastant el debat.

Sobre el contingut, els enquestats consideren que el 70% de les intervencions es van dedicar a "crítiques, retrets i acusacions d'uns contra altres". Només el 18% van ser per presentar "propostes per solucionar els temes del país".

L'enquesta del CEO es va fer la setmana després del debat a 800 persones de més de 18 anys, la gran majoria de les comarques de Barcelona.

Anar al contingut