Barcelona

Junts pel Sí reuneix milers de candidats en una gran festa a l'Arc de Triomf a Barcelona

Artur Mas ha fet una crida a tirar endavant malgrat el joc brut i les querelles

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí s'ha presentat aquest divendres en societat al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a tocar de l'Arc de Triomf. Ho ha fet amb un acte que ha anomenat "Festa dels candidats", perquè el que volia és reunir el màxim possible de candidats simbòlics que s'han apuntat a la candidatura. Ja en té més de 56.000, però vol arribar fins als 100.000.

La festa ha començat a les sis de la tarda, però cap a dos quarts de nou ha arribat l'acte més polític. Hi han intervingut vuit membres de la candidatura, que han fet una crida als indecisos a sumar-se al bloc del sí.

Els dos primers a parlar han estat Carme Forcadell i Eduardo Reyes, números dos i sis per Barcelona.

Els caps de llista territorials han pres la paraula a continuació: Germà Bel, que és cap de llista per Tarragona, Josep Maria Forné, que ho és per Lleida, i Lluís Llach, per Girona.

L'han seguit Oriol Junqueras i Artur Mas, números cinc i quatre per Barcelona respectivament. Junqueras ha demanat que no es perdi l'oportunitat que suposa el 27-S. En la seva intervenció, Artur Mas ha afirmat que Catalunya "no es trenca ni es trencarà" i s'ha mostrat confiat que Junts pel Sí tindrà majoria el 27-S. En una clara referència als escorcolls a la seu del CatDem, ha fet una crida a tirar endavant malgrat el joc brut i les querelles.

Ha tancat la ronda d'intervencions el cap de llista, Raül Romeva.

Romeva s'ha referit a les eleccions del 27-S en aquests termes:

"Quan us diguin que són eleccions autonòmiques, contesteu alt i clar: són eleccions per decidir que no hi hagi mai més eleccions autonòmiques"

Romeva també feia aquesta reflexió: "Els governs d'Europa ens miren i, mentrestant, el govern d'Espanya ens amenaça". El cap de llista de Junts pel Sí, però, s'ha mostrat confiat que "la porta d'Europa s'obrirà quan tinguem la majoria que el sí necessita".

L'acte ha acabat amb una fotografia de tots els candidats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut