Llach i Casals, en l'homenatge a Lluís Companys el mes d'octubre (ACN)
Llach i Casals, en l'homenatge a Lluís Companys el mes d'octubre (ACN)
Barcelona

Junts pel Sí proposarà Lluís Llach per presidir la comissió del procés constituent

El cantautor, cap de llista de JxSí a Girona, passarà a estar amb tota probabilitat al capdavant d'aquesta comissió parlamentària

Actualitzat

Junts pel Sí ja té una nova proposta per a la presidència de la comissió d'estudi del procés constituent. El diputat Lluís Llach és la persona escollida per substituir en el càrrec l'expresidenta d'Òmnium Muriel Casals, que va morir ara fa una setmana. La direcció del grup de JxSí ho ha decidit aquest dilluns en una reunió a la cambra catalana.

D'aquesta manera, el cantautor, cap de llista de JxSí a Girona, passarà a estar amb tota probabilitat al capdavant d'aquesta comissió parlamentària, encarregada d'abordar la transició nacional i dels processos constituents com un paquet de mesures al qual aspiren els partits sobiranistes perquè Catalunya aconsegueixi la independència. Com Casals, Llach és diputat independent dins del grup de JxSí.

Casals va assumir la presidència de la comissió quan es va constituir, el 28 de gener passat, escassos dies abans de patir greus ferides en un accident del qual no arribaria a recuperar-se.

Anar al contingut