La Junta de Portaveus a la reunió d'aquest dimarts (ACN)
La Junta de Portaveus a la reunió d'aquest dimarts (ACN)
Barcelona

Junts pel Sí i la CUP eviten que Puigdemont s'expliqui al Parlament pel cas Vidal

Ciutadans, amb el suport de Catalunya Sí que es Pot, el PSC i el PP, havien demanat que Puigdemont aclarís l'afirmació del jutge Vidal que la Generalitat ha obtingut il·legalment les dades fiscals de tots els catalans

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí i la CUP han rebutjat que el president de la Generalitat doni explicacions al ple del Parlament de la setmana que ve sobre les afirmacions de Santiago Vidal. La proposta que havia fet el grup de Ciutadans ha tingut el suport de Catalunya Sí que es Pot, el PSC i el Partit Popular en la reunió de la Junta de Portaveus.

Pel portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, és inadmissible que el govern llanci pilotes fora sobre aquesta qüestió:

"Resulta absolutament inconcebible, en termes democràtics, l'actitud del govern català davant del cas Santi Vidal, intentant amagar com ho està fent el cap sota l'ala."

Aquest dimecres, a la Comissió d'Economia, l'oposició demanarà la compareixença del vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

Santiago Vidal va dir la setmana passada en una conferència que la Generalitat havia obtingut il·legalment les dades fiscals de tots els catalans. El govern va assegurar que les afirmacions de Vidal són falses i que tot el que fa l'executiu és públic i legal.

♦ L'exjutge Santi Vidal renuncia a l'escó de senador

♦ El fiscal general de l'Estat ordena investigar les declaracions de Santi Vidal

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut