Barcelona

Junts pel Sí exigeix a la CUP que digui clarament si vol continuar negociant

Dins del grup hi ha veus que reclamen a la CUP que es defineixi sobre si vol continuar negociant

RedaccióActualitzat

El grup parlamentari de Junts pel Sí s'ha reunit aquest dimarts després que la militància de la CUP decidís aquest diumenge a Manresa mantenir el veto a Artur Mas. Dins de la coalició independentista hi ha veus que reclamen a la formació anticapitalista que es defineixi sobre si vol continuar negociant amb una premissa: que Mas sigui el president.

En declaracions a "Els matins" de TV3 i "El matí de Catalunya Ràdio", el president del grup de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha exigit a la CUP que digui clarament si vol continuar negociant i que, si no hi ha voluntat d'acord, "siguem honestos i diguem-ho":

"Falten encara dos mesos però esperem que, abans de seguir-nos submergint i acordant coses com estàvem fent en les taules del pla de xoc social i del procés constituent, ens digui de veritat si vol que continuem avançant amb voluntat d'acord o no, perquè, si no, encara marejarem més la gent."

Turull ha dit que ja s'han posat d'acord en algunes mesures del pla de xoc social, però afirma que la seva línia vermella des de l'endemà del 27-S passa per la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat:

"Sobre el president Mas, Junts pel Sí ha dit que en aquest tema no canviarem, perquè el que no podem pretendre és fer un país nou i que el comencem fent amb un president de la Generalitat que entri per la porta del darrere."

A més, el president del grup parlamentari s'ha queixat de l'actitud dels cupaires: "Ho plantegen en uns termes que igual que diuen "no volem el president Mas" també estan dient "no volem el Jordi Turull, no volem aquest, ni aquest altre, el que representen aquesta gent.'"

Turull ha remarcat que el missatge de bloqueig que va donar la CUP a l'assemblea de Manresa no s'ajusta a l'estat de les negociacions.

"Dels quatre blocs, dos ja estan tancats. Ja hem signat l'acord. Els altres dos, en el pla de xoc social, hi ha una sèrie de propostes en què nosaltres només posem una línia vermella, no moltes línies vermelles, una línia vermella, que és que allò que acordem del pla d'emergència social ho puguem complir, perquè per transformar la realitat el primer que has de reconèixer és la realitat."

La CUP va fer públiques aquest dilluns les cinc propostes alternatives a Artur Mas que ha portat a les negociacions. Plantegen que el candidat de consens a la investidura sigui Raül Romeva. També han plantejat tres grans consellers que comparteixin la direcció política del govern amb el president. Una presidència rotatòria. Una copresidència. I convertir Artur Mas en comissionat per la Internacionalització del Procés.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut