Barcelona

Junts pel Sí crida a fer una llista simbòlica amb 13.500 candidats, cent per cada escó

Romeva ha apostat per treballar des de la pluralitat per ampliar el suport a l'independentisme, perquè creu que "no tenim cap altra alternativa"

Actualitzat

La llista independentista de Convergència, Esquerra i les entitats sobiranistes, Junts pel Sí, ha fet una crida a apuntar-se com a candidat a les eleccions del Parlament, per tal de fer "la candidatura més gran d'Europa", amb més de 13.500 candidats, cent per a cada escó de la cambra catalana.

Minuts després que acabés l'acte, la candidatura ha penjat un vídeo a Internet animant a apuntar-se com a candidat:

Davant de centenars de persones, Junts pel Sí ha presentat els candidats de la societat civil que figuraran en la llista per a les eleccions del 27-S. Entre aquests candidats hi ha l'expresidenta d'Òmnium i número 3 per Barcelona, Muriel Casals, i els caps de llista de les demarcacions de Lleida i Tarragona, Josep Maria Forné i Germà Bel, respectivament. Els més ovacionats han estat els números 1 de Barcelona i de Girona, Raül Romeva i el cantautor Lluís Llach.

"Tenim un Estat en contra"

Romeva ha apostat per treballar des de la pluralitat per ampliar el suport a l'independentisme, perquè creu que "no tenim cap altra alternativa". El número u de la llista ha dit que "no és que no tinguem un Estat, és que tenim un Estat en contra", després de recordar la sentència del Constitucional sobre l'Estatut.

El cap de llista de Junts pel Sí ha fet una crida a respondre amb "la força de les urnes" a un Estat que "ha apallissat" Catalunya els últims anys, "amb lleis injustes i regressives, multes milionàries només per exercir el dret d'expressió, querelles indecents per posar les urnes i ens amenacen de manera desproporcionada".

En l'acte d'aquest dimecres al Parc de la Ciutadella no hi havia ni el president de la Generalitat, Artur Mas, ni el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut