Miravet

Juntes electorals de zona ordenen retirar les estelades dels ajuntaments

Els ajuntaments de Miravet i Marçà retiren l'estelada de la façana, mentre que Manresa i Berga asseguren que no ho faran perquè han presentat recurs

RedaccióActualitzat

Diverses juntes electorals de zona, com la de Lleida o la d'Arenys, han ordenat retirar les estelades d'edificis públics, després que Societat Civil Catalana ho ha denunciat. Així ho ha assegurat SCC, que també han explicat que les juntes de zona han donat ordre als Mossos d'Esquadra i als cossos de les policies locals perquè retirin les estelades ells mateixos, si els ajuntaments no ho fan.

Una altra d'aquestes juntes és la de Reus, que ha ordenat que es retirin les estelades dels ajuntaments de Miravet, al Baix Ebre, i Marçà, al Priorat, i ja ho han fet. L'alcalde de Miravet, Toni Borrell, ha explicat que li va trucar el director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, per advertir-los que la bandera s'havia de retirar i que han decidit acatar l'ordre per "no donar la satisfacció de veure com ho fan els Mossos". Borrell, però, ha afirmat que l'estelada tornarà a onejar a l'Ajuntament just després de les eleccions i que, mentrestant, se'n penjarà una altra en un pal al costat del riu.

Mentre que Vic ja l'ha retirada, altres municipis, com els de Manresa, Berga i Celrà, han decidit no despenjar les ensenyes, perquè han presentat recurs a la junta electoral davant d'aquesta decisió.

Per la seva banda, fonts del Departament d'Interior han explicat que tan bon punt rebin les ordres de les juntes electorals corresponents informaran de les decisions als ajuntaments afectats, per "fer complir la llei de manera ordenada" i perquè l'ordre de la junta electoral es pugui dur a terme sense incidències.

La Junta Electoral Central (JEC) va ordenar la setmana passada retirar les banderes independentistes dels edificis públics a Catalunya per no interferir en el desenvolupament de la campanya de les eleccions municipals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut