El president d'ERC, Oriol Junqueras.
El president d'ERC, Oriol Junqueras.
Barcelona

Junqueras vol una foto unitària per immortalitzar l'acte de signatura del 9-N

"Una foto explica moltes coses. Si podem fer-la em semblaria perfecte", ha indicat durant una intervenció en un fòrum.

RedaccióActualitzat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, voldria immortalitzar l'acte de signatura del decret de convocatòria de la consulta amb una fotografia unitària. El líder republicà ha dit que estaria "encantat" de fer-la i ha destacat la importància de demostrar la unitat de les forces polítiques catalanes entorn al 9-N.

"Una foto explica moltes coses. Si podem fer-la em semblaria perfecte", ha indicat aquest divendres.

Junqueras ho ha dit durant la seva intervenció al fòrum Primeraplan@, organitzat per "El Periódico", després que Joan Herrera afirmés que no assistirà a l'acte de dissabte. El coordinador general d'ICV ho va dir al programa ".CAT", de TV3, on va explicar que ho considerava "un acte de govern" i que així li ho havia comunicat a Mas quan li va trucar per comunicar-li quan es faria la signatura. Segons Herrera, el president "no m'ha convidat", però igualment ell ha defensat la seva absència argumentant que "un dels problemes que a vegades té la política catalana és l'excés de gesticulació".

Per la seva banda, el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya ha subratllat la seva determinació a l'hora d'intentar mantenir la unitat.

"Jo intentaré que persisteixi aquesta unitat. Per una raó molt simple, perquè és millor que ho fem junts a que no. Per tant què faré? Intentaré que persisteixi".

La signatura del decret serà "important" per a Junqueras, tot i que ha assegurat que "ningú" farà que pensi únicament en el curt termini. "És un passa important, que pot ser decisiva, però hi ha moltes més passes a fer", ha sentenciat.

Anar al contingut