Junqueras i Sànchez, durant un acte a Tarragona els dies previs a l'1-O (ACN)
Junqueras i Sànchez, durant un acte a Tarragona els dies previs a l'1-O (ACN)

Junqueras va dir a Llarena que hi ha marge per al sobiranisme dins la Constitució

Es fan públiques les declaracions de Junqueras i Sànchez al Suprem. Sànchez va dir que les converses amb representants del govern espanyol abans de l'1-O no feien preveure el que va passar

RedaccióActualitzat

Han sortit a la llum les últimes declaracions de Jordi Sànchez i Oriol Junqueras davant del jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem, en què demanaven la seva llibertat.

En aquestes declaracions, que ha fet públiques el diari "La Vanguardia", Junqueras va argumentar l'1 de desembre davant Llarena que hi ha marge suficient dins de l'ordenament legal per defensar l'independentisme:

"Hi ha un ampli recorregut, fins i tot en l'àmbit de la Constitució i les seves possibles interpretacions. És evident que jo no comparteixo políticament ni jurídicament el 155, per posar un exemple, però també és evident que el fet que ens presentem a les eleccions, o presentar-nos a l'Audiència quan ens va cridar crec que demostra la nostra actitud en aquest sentit."

Per la seva banda, Sànchez va assegurar a Llarena l'11 de gener que en les converses prèvies a l'1-O que va mantenir amb representants del govern espanyol no hi havia indicis de la possibilitat que passés el que va acabar passant:

"Va haver-hi moltes converses durant aquells dies, algunes d'elles amb representants del govern d'Espanya, concretament el 30 de setembre. I aquestes converses, algunes de les quals estan en missatges telefònics guardats, no feien preveure en cap cas el que va passar l'1 d'octubre. Crec que això ho puc aportar, si vostè ho considera oportú. Insisteixo: són comunicacions privades que a mi em feien preveure que hi podria haver alguna tensió a algun lloc, hi podria haver algun aldarull, però no el que va passar."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OGovern empresonatArticle 155Eleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut