Junqueras, durant l'entrevista al programa "Més 324"
Junqueras, durant l'entrevista al programa "Més 324"
Sant Joan Despí

Junqueras: "Un tribunal incompetent jutja un delicte inexistent de persones innocents"

El vicepresident econòmic assegura que Sànchez i Cuixart són a la presó "per les seves idees" i no descarta que els membres del govern també siguin empresonats

Actualitzat

El vicepresident econòmic del govern, Oriol Junqueras, ha afirmat que, en relació amb el conflicte polític català s'estan "ultrapassant tota mena de línies vermelles", en referència a l'empresonament als presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Junqueras ha dit, en la mateixa línia que el recurs que preparen les defenses de Sànchez i Cuixart, que l'Audiència Nacional no és un tribunal competent per jutjar-los.

"Un tribunal incompetent jutja un delicte inexistent d'unes persones innocents"

En una entrevista al programa "Més 324", Junqueras ha lamentat que l'Estat empresoni "persones honrades", en referència als líders de les entitats entitats i ha assenyalat que és "evident" que són a la presó "per les seves idees". També ha criticat que, mentrestant, es deixin en llibertat persones condemnades per corrupció, cosa que ha assegurat que el PP ha fet indultant sis persones condemnades.

El vicepresident de la Generalitat ha dit que no veuria sorprenent que els consellers del govern segueixin els passos de Sànchez i Cuixart: "ateses les circumstancies i que hem vist com colpejaven ciutadans que anaven a votar, a vostè li sorprendria?", ha preguntat a l'entrevistador.

Junqueras ha dit que farà tot el que estigui al seu abast perquè s'implantin els resultats del referèndum de l'1-O, en suspens des de la setmana passada, "amb les millors condicions i el temps més curt possible". Tanmateix, no ha volgut concretar el calendari argumentant que es farà "en el moment que es consideri més oportú" i ha afegit que també depèn de les circumstàncies internacionals. Junqueras ha defensat el diàleg, però ha remarcat que "no ha de servir d'excusa perquè no es compleixin mandats democràtics".

"Hem d'implementar el mandat democràtic de l'1 d'octubre i aquest és el nostre compromís"

 

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut