Barcelona

Junqueras s'obre a modificar els pressupostos i confirma que s'aprovaran al març

Adverteix la CUP que no es poden fer canvis en profunditat en els comptes d'un dia per l'altre

RedaccióActualitzat

El vicepresident i conseller d'Economia del Govern, Oriol Junqueras, confia que els pressupostos s'aprovaran sense problemes al març. En declaracions al programa "Més 3/24", ha confirmat que les negociacions amb la CUP continuen i ha assegurat que l'executiu està disposat a introduir-hi canvis, però ha avisat els anticapitalistes que no es poden fer canvis en profundidat d'un dia per l'altre.

"Estem oberts a canvis, però un impost no s'improvisa en uns dies."

Junqueras ha fet aquestes declaracions en resposta al document presentat pels cupaires que apuntava a les manques que creien que tenia el projecte de comptes catalans i proposava pressionar el govern per aconseguir canvis abans de la seva aprovació.

Pel que fa als nous impostos, com el de les begudes ensucrades, ha dit que entraran en vigor ja a l'estiu.

El vicepresident també ha insistit que no hi ha cap partida oculta per fer el referèndum i ha assegurat que les inhabilitacions a polítics catalans no tindran cap efecte. Junqueras farà aquest matí balanç de les mesures del govern contra el frau fiscal.

Junqueras ha criticat el sistema judicial espanyol i ha lamentat que el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, estigués vinculat al PP:


"Coses com que una part del Consell General del Poder Judicial l'escull el PP, i aquest tria, per exemple, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i genera aquesta confusió entre els poders executiu i judicial."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut