Ben Emmerson
Londres

Qui és el nou advocat de Junqueras, Sànchez i Cuixart, britànic i expert en drets humans

Ben Emmerson ha portat la defensa, entre d'altres, de la vídua de l'exagent del KGB enverinat Aleksandr Litvinenko

RedaccióActualitzat

Ben Emmerson, el nou advocat britànic de Junqueras, Sànchez i Cuixart per internacionalitzar la causa és conegut sobretot pel cas Litvinenko, l'exagent del KGB que va morir enverinat amb poloni 210 l'any 2006 en el seu exili a Londres. Es va encarregar de defensar la seva viuda, Marina Litvinenko, i va concloure que Rússia estava darrere de la seva mort pels seus intents de "desvelar la corrupció" en "l'estat mafiós de Vladímir Putin".

 

També va defensar Moazzam Begg, un ciutadà britànic que va estar empresonat a Guantánamo acusat de terrorisme. Finalment va ser alliberat sense càrrecs abans del judici.

Aquest advocat internacional, expert en drets humans, dret internacional públic i dret penal internacional, ha participat a més, en la defensa internacional de Julian Assange. El cas va arribar a les Nacions Unides i el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'organització va determinar que la seva ho era. Amb tot, Assange continua tancat a l'ambaixada equatoriana a Londres, on té asil, perquè la decisió d'aquest comitè no és legalment vinculant, segons ha al·legat el govern britànic.

 

Fins a finals de l'any passat, i des del 2011, Emmerson ha estat relator especial de l'ONU en la promoció i protecció dels drets humans i contra el terrorisme. Anualment havia de reportar davant l'Assemblea General de les Nacions Unides, al Consell de Drets Humans de l'organització i altres entitats rellevants.

 

La seva carrera va començar fa més de 25 anys i s'ha desenvolupat en tribunals internacionals, inclòs el Tribunal Europeu de Drets Humans, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el Tribunal Penal Internacional i el Tribunal Penal Internacional per l'antiga Iugoslàvia.

Ha defensat, a més, les víctimes de pederàstia de l'església anglesa, així com també ha estat crític amb la 'llei mordassa' aprovada pel govern espanyol.

Actualment, també forma part del jurat de les cambres d'apel·lació dels tribunals penals internacionals per a Ruanda i l'antiga Iugoslàvia. Ara, a més, com a membre del despatx d'advocats Matrix Chambers, s'encarregarà entre d'altres casos de la defensa internacional de Junqueras, Sànchez i Cuixart.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaReferèndum 1-OEleccions 21D
Anar al contingut