Oriol Junqueras, president d'ERC.
Oriol Junqueras, president d'ERC.
Barcelona

Junqueras respon a Mas que ell no descarta la declaració unilateral d'independència

El líder d'ERC, en declaracions a "Els matins", no descarta entrar al govern quan hi hagi concrecions sobre la consulta: la pregunta i la data. En declaracions a "El mati de Catalunya Ràdio", el portaveu Homs nega que Mas hagi fet un pas enrere en el seu compromís amb la consulta.

RedaccióActualitzat
L'endemà que el president de la Generalitat presentés el seu Pla de Govern fins al 2016, els partits en continuen analitzant el contingut. Sobretot ERC, soci de govern, i a qui Artur Mas va insistir ahir repetidament en la seva oferta perquè se sumin al govern. Els republicans, avui per boca del seu president, Oriol Junqueras, en una entrevista a "Els matins" de TV3, insisteixen que no descarten entrar al govern però hi posen condicions: "ERC entrarà al govern si hi ha una data pròxima -per a la consulta- i una pregunta clara perquè la resposta sigui explícita".

Junqueras, però, ha discrepat de Mas en la conveniència de declarar unilateralment la independència en cas que no es pugui celebrar la consulta. Així com el president de la Generalitat ho descarta, el d'ERC veu bé qualsevol camí democràtic per aconseguir la independència, inclosa l'anomenada DUI.

En aquest sentit, el portaveu del govern ha negat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que Mas hagi fet marxa enrere en el seu compromís amb la consulta. Francesc Homs s'ha mostrat perplex amb els que fan aquesta lectura del discurs del president: "Hi ha un compromís de fer una consulta aquesta legislatura, particularment l'any 2014", ha assegurat, i el president Mas, presentant el seu Pla de Govern, va voler posar èmfasi en el fet que, a més d'aquest repte, n'hi ha molts més. "Seria irresponsable estar només pendents de la consulta i del que pugui passar l'any 2014", ha afegit.

Sobre les concrecions al voltant de la consulta que demana ERC, Homs ha explicat que estan a l'espera dels informes del Consell de Transició per fixar-ne la pregunta i els calendaris.
Anar al contingut