El president d'ERC, Oriol Junqueras, a l'acte a l'Auditori Fòrum de Barcelona.
Junqueras s'ha emocionat visiblement cap al final del seu discurs.
Barcelona

Junqueras reivindica l'acord per una pregunta que "és molt millor que la que nosaltres proposàvem"

Oriol Junqueras engresca un Auditori Fòrum de Barcelona ple a vessar amb "l'aventura extraordinària de construir un nou país més lliure". El líder d'ERC destaca la unitat al voltant de la pregunta i fa una crida a mantenir-la fins al dia d'anar a votar.

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha escenificat la satisfacció dels sectors sobiranistes per l'acord sobre la consulta d'aquest dijous. En un Auditori Fòrum de Barcelona ple a vessar, Junqueras ha reivindicat el consens que han assolit CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP al voltant de la pregunta i la data de la consulta.

Davant de més de 4.000 persones, en un discurs breu, però intens i emotiu, Junqueras ha estat contundent i s'ha atrevit a afirmar que "la pregunta que tenim és molt millor que la que nosaltres proposàvem". Acompanyat de diverses personalitats de la societat civil catalana, el líder d'Esquerra reivindica així el consens i argumenta que la gran virtut de l'acord assolit és que "som molts a defensar-lo" i reclama que aquesta unitat es mantingui fins al dia de la votació.

Junqueras considera que hi ha una força extraordinària darrere de la consulta que es va demostrar el dia de la presentació de l'acord a la sala gòtica del Palau de la Generalitat. Tots els que sortien a la foto, assegura, "no som rivals, som companys i amics" perquè "tots junts estem embarcats en aquesta aventura extraordinària de construir un nou país més lliure, més pròsper".

"No ens volen deixar votar"

El president d'Esquerra ha reconegut que arribar a una pregunta era un moment difícil del procés.  Fins i tot ha reconegut que dies abans de l'acord final, el desenllaç no estava gens clar. Ara, assegura, el pròxim moment difícil serà el 9 de novembre, el dia de les urnes.

Junqueras, constata l'evidència: "l'Estat no ens vol deixar votar". I com a recepta proposa "arribar al referèndum tan units com sigui possible". El líder d'ERC considera que cal "preservar la força" que es va demostrar en el pacte de la consulta. Assegura que "quan l'Estat respon dient que no ens deixaran votar, converteix la independència en sinònim de democràcia".

Segons Junqueras, "a la comunitat internacional li és molt més fàcil posar-se al costat dels demòcrates, aquells que volem que tothom pugui votar, que posar-se al costat d'aquells que volen negar que la gent pugui votar". Per això, ha volgut "donar les gràcies a aquesta fàbrica de generar independentistes, que és l'Estat espanyol".

"Som prous per guanyar"

Junqueras ha proclamat que l'independentisme mai havia arribat tan lluny ni tingut tanta força. Junqueras ha destacat que "som prous per guanyar" en un referèndum, però ha recordat que "els demòcrates són més" perquè hi ha un consens del 84% al voltant de la consulta.

Junqueras ha acabat el seu discurs visiblement emocionat assegurant que "som l'orgull i l'esperança de la pàtria". I per acabar, enmig dels aplaudiments, ha afirmat: "Guanyarem".

Societat ciril, exdirigents republicans i socialistes

Amb el lema "Votar és la via. Tots per un nou país", Esquerra ha convocat no només la pròpia militància. En les primeres files de l'auditori del Fòrum, a més de dirigents i exdirigents republicans, s'hi han vist  noms provinents de l'òrbita socialista, com Ernest Maragall o Toni Comín. També hi han participat persones conegudes del món de la cultura i la societat civil com els escriptors Màrius Serra i Empar Moliner, el filòsof Josep-Maria Terricabras, els humoristes Peyu i Josep Maria Mainat, el jutge Santiago Vidal, la cuinera Ada Parellada, l'actor Juanjo Puigcorbé, i els músic Pep Sala i Joan Fortuny.

Anar al contingut