Barcelona

Junqueras: "No volen perdre i per això no accepten posar unes urnes"

Després de la reunió amb Sáenz de Santamaría, el vicepresident ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que prefereixen un referèndum acordat amb Madrid però assegura que el govern espanyol sempre es nega a parlar

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que el govern espanyol es nega a acceptar el referèndum perquè saben que guanyaria l'opció independentista. Després de la reunió d'aquest dimarts amb Soraya Sáenz de Santamaría, Junqueras ha dit que no ha vist canvis en la posició de la vicepresidenta del govern espanyol i que no ha explicat com pensen evitar que el referèndum tiri endavant:

"No els hi convé entrar en aquest nivell de detall. Ells no volen que el fem perquè estic convençut que ells saben que si el fem, el guanyarem. Per tant, ells no volen perdre i no volen acceptar un exercici tan democràtic com posar unes urnes i anar a votar"

Oriol Junqueras ha assenyalat, però, que continuen parlant amb l'executiu espanyol: "El que passa és que la comunitat internacional, i també una part de la societat catalana, ens demanen que intentem parlar, que ho tornem a intentar. I una altra part de la societat ens diu que ja ho hem intentat moltes vegades". I ha afegit:

"Volem que quedi clar que nosaltres sempre estem disposats a arribar a un acord. Preferim fer un referèndum acordat a través d'un diàleg amb el govern espanyol. Però sempre ens trobem amb un govern espanyol que no vol parlar, no vol dialogar, no ho accepta de cap manera"

Oriol Junqueras ha indicat que l'operació diàleg del govern espanyol queda aparcada fins un nou contacte entre els presidents Puigdemont i Rajoy: "Els dos presidents en algun moment o altre parlaran, no sé exactament quan, però és possible o probable que parlin, o quer tard o d'hora parlaran, i que en funció d'això, reprendrem la conversa"

El vicepresident també ha dit, amb un punt d'ironia, que l'absència de Catalunya a la conferència de presidents de la setmana vinent beneficia totes les altres comunitats. Començaran a debatre el nou finançament autonòmic i, segons ell, el que demanés Catalunya seria automàticament un sostre de màxims per la resta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut