Oriol Junqueras i Raül Romeva
Oriol Junqueras i Raül Romeva

Junqueras i Romeva assumiran la compra d'urnes pel referèndum de l'1-0

RedaccióActualitzat

El Departament de la Vicepresidència, que encapçala Oriol Junqueras, i el d'Exteriors, que lidera Raül Romeva, assumiran la competència de la compra de les urnes que hauran de servir per al referèndum de l'1 d'octubre.

Dimarts que ve, Junqueras i Romeva demanaran oficialment que se'ls autoritzi a assumir aquesta competència, actualment en mans de Governació. El Consell Executiu ho acceptarà amb un acord de govern. Aquest moviment farà que la compra d'urnes es gestioni i es lideri formalment entre els departaments de Vicepresidència i Exteriors, però a hores d'ara està per determinar qui farà l'operació de compra concreta.

El mes de juny, el govern va declarar desert el concurs per homologar les empreses que havien de fabricar les urnes per al referèndum. Les dues empreses que optaven a fabricar les 8.000 urnes no van superar els tràmits d'homologació del govern.

Després de declarar desert el concurs que va ser objecte de querella de la Fiscalia, el govern va assegurar que el dia 1 d'octubre hi hauria les 8.000 urnes necessàries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut